Home Singles RODA LITS – Like That (Wagonmaniac Music)

RODA LITS – Like That (Wagonmaniac Music)

by Nel Mertens

Wie de onstuimige garagerock van Roda Lits miste tussen 2019 en nu, kan opnieuw zijn muzikale hart ophalen, want ze zijn helemaal terug en zijn hun catchy rock-‘n-roll-tunes met postpunkattitude niet ontgroeid. Met hun tweede return-single Like That laten ze opnieuw een ‘masterpiece of madness’ vanuit de eclectische Belgische DIY-undergroundscene klinken.

Like That komt met een vette knipoog naar liefhebbers van zowel rock- als punkgeschiedenis, en naar mensen die naar de toekomst kijken. Met liefdevolle lyrics klinkt de track vuil, luid en strijdlustig, met zijn blik gericht op een tiener uit de jaren 50. Het schetst met de nodige ironie, de verwaandheid die uitmondt in een verontwaardigde mentaliteit.

Uit de jaren zestig plukte het Antwerpse viertal de backbeat mee, de gitaren en tamboerijn en toch staat Like That stevig gegrond in de 21 ste eeuw. “De fakers, ze komen achter ons aan!”

Het rebelse spel van de gitaren, no nonsens drumwerk en uitdagende vocals in een garagepunksfeertje met wat retroklanken daarin verweven, doen goesting krijgen om ons in een spannende slim fit-jeans te wurmen, onze boots niet te knopen en met ongewassen lange haardos de straat op te trekken. Met deze Like That als soundtrack bij elke stoer verwaande pas die we zetten.

Meer van dit!

Like That is digitaal verschenen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More