Home Singles FAT WHITE FAMILY – Work (Domino Record Co.)

FAT WHITE FAMILY – Work (Domino Record Co.)

by Nel Mertens

Les enfants terribles van de Zuid-Londense punkscene (want het gaat allemaal om “de harde strijd van ’t leven”), Fat White Family, zetten hun pas verschenen album Forgiveness Is Yours in de kijker met het nummer Works.

Hun geluid werd met de jaren al wat sociaal aanvaardbaarder, maar vergis je niet. Nog steeds vuil en overal de lak aan hebbend, want de vergelijking dat ze “met hun typische roofzucht verder in het konijnenhol van respectabiliteit duiken”, blijft gelden.

© Louise Mason

Broeierig jaagt frontman Lias Saoudi zijn woorden door een uptempo postpunkritme. De opgejaagdheid van een werkdag, in zich dragend. Fijne spanningsbogen worden opgebouwd, met de elektronische elementen die rijkelijk aanwezig klinken in het nummer.

De bijhorende videoclip vertelt het verhaal over de obsessie en het meedogenloze verlangen van een man naar grootsheid, ten koste van zijn leven, zijn lichaam en zijn geestelijke gezondheid.

“Dit deuntje en de tekst zijn geschreven door Nathan Saoudi, met een beetje hulp van de ontembare Jess Winter. Het werd een beetje een nachtmerrie in de productie… Het idee voor de video kwam voort uit het kijken naar Rocky IV op de televisie tijdens onze familiekerstfeest. Niets brengt mensen zo samen als Rocky IV. De manier waarop Stallone in zijn eentje de Sovjet-Unie ten val brengt. Daar kunnen we allemaal iets van leren. Ik vond het zo leuk dat ik in januari begon te genieten van Rocky-films. De meeste andere zijn waardeloos, maar er is een scène in de derde – Rocky III – waarin Rock moet accepteren dat hij de weg kwijt is, decadent is, waanvoorstellingen krijgt, slap is geworden. Apollo Creed (RIP) moet zich naar LA slepen om hem weer op de oude manier te trainen, op de harde manier, zoals het vroeger was. Tussen deze beide lessen door zou je alles kunnen leren over het leven, over ambitie, over succes dat niets anders is dan falen. C C Wade was de voor de hand liggende keuze om dit eerbetoon te regisseren. Het zijn twee mensen die zich door hun werk volledig in beslag laten nemen. Er is geen limiet bij Haus CC Wade. Geen plafond. Geen kelder. All-in”, legt Lias uit.

Work vind je terug op het nieuwste Fat White Family – album Forgiveness Is Yours, dat digitaal, op cd en op lp verschenen is bij Domino Record Co.
Wil je hen live aan het werk zien? Dan kan je op 1/6 terecht in Trix, Antwerpen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More