Home Belgisch MR PAUL & THE LOWRIDERS Ingelmunster, Labadoux (03/05/2024)

MR PAUL & THE LOWRIDERS Ingelmunster, Labadoux (03/05/2024)

by Kris Verdonck

Tekst & Foto’s: Kris Verdonck

Als een gigantische Boeddha zit Mr Paul met een nietige Telecaster op zijn schoot. Minzaam glimlachend bij de solo’s en vocale avonturen van zijn bandleden, the Lowriders. Tijdens de door krakken geplaagde soundcheck trakteerde de negenkoppige groep het publiek alvast op een stomende versie van I’m Waiting for the Man. En dan mocht de trein vertrekken, richting swamps en New Orleans, om een uur later te eindigen met een stukje Interstellar Overdrive en een hoofdknikje richting Syd Barret.

Paul Van Bruystegem, welbekend als de ex-bassist van Triggerfinger, verzamelde een supergroep rond zich met onder andere Tijs Vanneste en Alain Louie op vocals en gitaar, Stof Stoffelen op drums, Jan Oelbrandt op slide en andere resonators en blazers Sam Vloemans en Frank Deruytter.

De groep leidde met Dr John’s Walk on Guilded Splinters het publiek richting swamps. Om daarna eigen troefkaarten uit te spelen. Want Mr Paul dropte vorige jaar een heel sterke elpee, Unguarded Thoughts, heel onvlaams allemaal, met veel duistere ritmes uit de zuidelijke Verenigde Staten waardoor de geest van JJ Cale en Allen Ginsberg ronddwaalt.

Jammer genoeg keek de podiummeester van Labadoux op zijn horloge en liet hij de groep voortijdig stoppen en snoepte zo twee nummers af van de setlist. Echt rock-’n-roll is dat niet, in tegenstelling tot het concert.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More