Home Singles BOBBI LU – Vacuum (MayWay Records)

BOBBI LU – Vacuum (MayWay Records)

by Kris Van den Bossche

We namen onze tijd om naar de jongste single van Bobbi Lu, Vacuum, te luisteren terwijl Lucy Ryan duidelijk haar tijd neemt om aan haar debuutalbum te werken. Het wordt aangekondigd voor oktober dit jaar, iets om naar uit te kijken, want nog niets minder dan goed gehoord van Bobbi Lu. Je hebt haar misschien al eens live gezien als opener voor The Haunted Youth, Marble Sounds, Arsenal of Sylvie Kreusch.

Bobbi Lu op Melkrock 2023 – © Björn Comhaire

Vacuum begint zachtjes, op een tokkelende akoestische gitaar met rustige piano-akkoorden en bedeesde zang. Jonny Greenwood-achtige strijkers maken de brug naar het vervolg van het nummer met een beat in een driekwart maat, maar Vacuum blijft rustig, beheerst gezongen, eindigend met een arpeggio van de gitaren en impressies op de piano. En een melodie die blijft plakken.

Tobie Speleman (Isolde Lasoen, BLUAI, blackwave., …) producete en mixte, Michiel Venmans (Ão, Meskerem Mees) tekende voor de video.

“Vacuum gaat over het moment in een relatie waarin de eerste verliefdheid weg is, die fase waarin het beetje duf, benauwd kan worden”, maar je er met een fris gevoel uitkomt… Althans zo voelt dit nummer aan.

Een mooie ingetogen parel, geen typische single, maar erg veelbelovend voor het komende album van de indie-electro belofte.

Website | Facebook | Instagram

YouTube – Bobbi LuVacuum

Spotify – Bobbi LuVacuum

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More