Home ReviewsLuminous Fresh LUMINOUS FRESH: ECTOPOP

LUMINOUS FRESH: ECTOPOP

by Nel Mertens

Een vers project, maar niet van een onbekende. Ectopop is namelijk het nieuwe project van Simon Mahieu, die we kennen als frontman van zijn eerdere elektrosynthpunkproject Hatchling en bij de Franse rockband Marquis.

Foto © Io Cooman

Bij Ectopop wordt hij geflankeerd door twee dames, die met hun stemmen het discopopgehalte van het Ectopop-geluid opdrijven. We krijgen alvast de eerste opnames van dit nieuwe trio te horen. Vier demotracks die ons een sfeerbeeld schetsen van wat komen zal!

Vier synthgedreven, dansbare tracks die baden in punky synthpopsferen, met haakse blieps, ritmes en soundscapes en een flinke portie disco-elementen, waarin we Simon horen als zanger, maar ook de vrouwelijke zanglijnen een groot aandeel innemen.

Is Your Lover, Beach Song, Big Sis en Monkey Paw zijn vier vrij diverse nummers, waarin de elektro-opbouw toch zo herkenbaar is aan de specifieke stijl die eigen is aan het werk van de energieke Simon Mahieu. Met een hoek af, net zoals in het opnieuw prachtige logo, in dezelfde stijl als het Hatchling-logo ooit was.

Ga en ontdek!

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More