Home ReviewsAlbum Reviews SOOMA – Drü (Gluttony)

SOOMA – Drü (Gluttony)

by Patrick Bruneel

Ze mochten al eens mee op toernee met Zeal & Ardor en zijn perfect voer voor liefhebbers van een band als Metz. Niet mis voor een trio, deels uit Frankrijk en deels uit Zwitserland, die een aardig potje noiserock annex postpunk brengt met hier en daar een scheutje grunge en avant-garde om het helemaal af te maken.

Sooma werd in 2014 opgericht in Zürich door Yannick Consaël (gitaar/zang) en Fidel Aeberli (drums). Een bassist in de gelederen houden blijkt een lastige. Het lijkt wel alsof de band voor het maken van een nieuw album ook een nieuwe bassist inlijft. Nu is dat Luc Boyer, op wiens label hun derde langspeler Drü wordt uitgebracht. Wie weet is dit de opzet naar een stabiele line-up, wat Sooma, zeker na het beluisteren van de tien heerlijke nummers, meer dan een beetje verdient.

De teksten zijn deze keer allemaal in het Frans en werden geschreven door Consaël, die er een handje van weg heeft om intrigerende, intuïtieve en tegelijk emotionele woorden uit te spuwen.

De complexiteit en veelzijdigheid van Sooma zet zich ook verder in de betekenis van de albumtitel. Drü is het Zwitsers-Duits voor drie, ze zijn met zijn drieën en het is hun derde langspeler.

In elk geval, met klassenummers als Le Vent, Tout Le Sable en de vooruitgeschoven single Vouloir Danser stellen we vast dat we deze band snel eens op een podium willen zien tekeer gaan. Noisy postpunk van dit kaliber, daar hebben we namelijk een zwak voor.

BANDCAMP / INSTAGRAM / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More