Home ReviewsLuminous Gold WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Vermin Twins

WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Vermin Twins

by Bert Geurts

De droge, Zonhovense zandgrond blijkt al jaren een vruchtbare voedingsbodem voor Limburgse muzikale parels. Hier groeiden de wortels van onder meer Evil Superstars, zelfs met uitwassen naar de Queens of the Stone Age. Zowel Tim Vanhamel, Dave Schroyen, Bart Vandenbroek als Aldo Struyf wisten hun passie voor rock-‘n-roll op eigenwijze te benadrukken in de Belgische muziekscene.

Steeds wisten ze ons te prikkelen met eigenzinnige zijprojecten als Nemo, Creature With The Atom Brain, The Shovels, The Sha-La-Lees en Peuk. Ook El Guapo Stunt Team wist met hun excentrieke metal en bijhorende vuurstunts een stempel te zetten, helemaal uit het verre oosten van Vlaanderen.

Nu spraken we enkel over de jaren 90 en de vroege nillies. Maar in 2008 kregen we een voorproefje van het knotsgekke, geniale Vermin Twins, dat een gekke versie bracht van nummers van El Guapo en het Gentse elektroclash-duo Nid and Sancy. Lotte Vanhamel en Micha Volders brachten vooral live een mix van obscure, impro-performance en bijhorende electro-beats zoals Matmos, Chicks On Speed en Mouse On Mars dat deden met in 2010 hun debuutalbum Exoskeleton als kers op de taart.

© Vermin Twins – Pop – Mutropia – 2022

Ruim 10 jaar en menige mondiale crisissen moesten we wachten tot het geschifte duo terug samenkwam om een nieuwe plaat uit te brengen. Alleen al de artwork van Pop is een streling voor het oog. Voor het oor is het een heel andere zaak gebleken.

Het rioolduo bevestigt nog steeds hun onconventionele manier van werken en compromisloze uitspattingen, wat resulteert in een album vol bevreemdende jazzriedels, dansbare jungles-ritmes en obscure dwarsfluitgeluiden die zonder echte structuur naar alle kanten van de kamer stuiteren.

Hun live-reputatie weten ze nog steeds te bevestigen en hun naam is dan ook verdiend op menig eindejaarslijst van 2022 terecht gekomen.

VERMIN TWINS: BANDCAMP – WEBSITE – FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More