Home Interview MALFESTED

MALFESTED

by Kurt Van Camp

Onlangs liet het Kortrijkse MALFESTED zijn debuutep los op de metalminnende mensheid. We mailden ze enkele vragen door die ze ontsmet terug in onze mailbox dropten.

openingstrack en titelnummer Shallow Graves

Proficiat met de knappe release. Niet alleen bij Luminous Dash waren we onder de indruk, maar blijkbaar vele magazines weten jullie ep wel te pruimen. Wat is jullie reactie op deze lovende kritiek?
Dank u, we zijn zelf heel tevreden met onze release en het is fantastisch om te horen dat dit gesmaakt wordt. 

Ik denk dat het juiste woord wel “overdonderend” is. We zijn zelf trots op ons debuutep maar blijven wel realistisch dat er altijd voor- en tegenstanders zijn van elk genre, zeker bij meer extreme als death metal. Dus om dan zo’n positieve reacties te krijgen, is voor ons wel een extra motivatie om door te gaan. 

Wat is het vreemdste dat je al las in de reviews? 
Niets vreemd maar we zijn wel verwonderd dat het niet enkel beluisterd wordt maar ook ontleed en goed onder de loep genomen. Wij verwachtten eerder beoordeeld te worden op kracht en brutaliteit als death metal band maar er wordt ook veel aandacht besteed aan lyrics, iets waar wij veel tijd in gestoken hebben.

We zouden wel graag weten wie er achter de band zit. Willen jullie je voorstellen, of is het nog even een geheim? Zo ja, wat is de reden om alles nog geheim te houden? Dit album klinkt namelijk niet als een album dat werd opgenomen door ‘nieuwelingen’, maar door een band die weet wat ze wil. Eentje met ervaring.
Het is nooit de bedoeling geweest om dit geheim te houden maar geven dit niet prijs voor de simpele reden dat we hier (nog) geen nood aan hebben. Live shows zijn helaas niet mogelijk in deze periode. Malfested is zeker geen ééndagsvlieg maar voorlopig meer een “studioproject” dan een fulltime band. 

Het klopt dat we elk al wat jaren ervaring hebben met verschillende andere bands en projecten en sommige zijn daar nog steeds zeer actief mee bezig. 

Hoe zit het met de geschiedenis van Malfested? Hoe kwamen jullie ‘samen’, hoe gebeurden de repetities, want dat was niet zo evident de laatste tijd?
Onze gitarist had Shallow Graves al kant en klaar. Hij en onze zanger zitten regelmatig samen voor een babbel en een drankje en beslisten dat de lockdown de perfecte periode was om hiermee in studio te duiken. Repetities waren niet van doen voor ons (en ook niet mogelijk), onze gedachten zitten momenteel niet bij optredens maar eerder bij muziek schrijven.

De release kwam uit op 2 november, de dag van de doden. Jullie vermeldden dat dit de ideale dag was omdat de plaat vertelt over het gevecht tussen de doden en de ondoden. Hoe zien jullie dit concept dan?
Ons albumconcept gaat inderdaad over de doden die herrijzen en geleid worden door een demon. De rel