Home Belgisch THE KIDS Vrijdagmarkt, Gent (01/05/2024)

THE KIDS Vrijdagmarkt, Gent (01/05/2024)

by Wouter De Sutter

Hoog bezoek uit ’t stad op de Gentse Vrijdagmarkt voor de 1 mei: festiviteiten met The Kids. Ludo Mariman (69) – punk en rock icoon van de lage landen – en gevolg gaven er een spetterende masterclass in de categorieën coole punk en ‘waardig ouder worden’.

De sfeer zat er aan het eind van de feestdag bijzonder goed in. Met dank aan het zonnige weer en het rijkelijk vloeiende bier. Hilariteit alom net voor de show toen de presentator van dienst meende de eerste dagen van de Antwerpse band in de eighties te moeten situeren. Moet je vooral doen als je enkele honderden trouwe 50+ en 60+ fans recht in de ogen kijkt.

Nog meer algemene hilariteit toen een toeschouwer – duidelijk geïnspireerd door de overhand toenemende electorale koorts – brulde: “Ik stem al 40 jaar op The Kids!”. De prettige aanloop naar een oerdegelijke show op het scherp van de snee waarin geen enkele klassieker ontbrak. Vanzelfsprekend zette There Will Be No Next Time, verrassend vroeg in de set, het publiek nog het meest in beweging.

Verder strakke versies gehoord van Bloody Belgium en Do You Wanna Know, twee-en-een-halve minuut loepzuivere poppunk met een geweldige Buzzcocks feel. Klonk goed en nauwelijks gedateerd. Kortom: prettig om het viertal terug te horen en te zien. Genieten over de gehele lijn want gebracht met aanstekelijk enthousiasme en enkele goed gekozen covers zoals het onverslijtbare 12XU (Wire). On s’est bien amusé!

Meer info: The Kids FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More