Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS : FLOR MINTEN (FRANCIS)

TEN LUMINOUS QUESTIONS : FLOR MINTEN (FRANCIS)

by Bart Verlent

Francis is één van de weinig funk-soul bands in ons land. Dus het is normaal dat we naar bassist Flor Minten trokken met onze Ten Luminous Questions onder de arm.

(c) Sam Ramaekers

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Ik ben opgegroeid met muziek. Als kind zag ik mijn vader regelmatig drummen en het duurde niet lang voor ik hetzelfde pad op ging: eerst op drum en rond een jaar of 14 schakelde ik over op bas. Voor mij is muziek emotie. Het juiste nummer bij een bepaalde gemoedstoestand kan een ongelooflijk versterkend effect hebben. Muziek is altijd één van de belangrijkste onderdelen van mijn leven geweest. Het is dus heel moeilijk om mij een leven zonder in te beelden.

Wat is de eerste plaat die je kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Stadium Arcadium van de Red Hot Chili Peppers. Ik herinner me dat moment nog zeer goed. Mijn beste vriend van het middelbaar, waar ik toen ook mee in een groepje zat, had dit album gekregen voor kerst. We hadden het één keer doorgeluisterd en ik ben het onmiddellijk gaan kopen in Leuven. Later hebben we zelfs de tablatuurboeken aangeschaft om zelf alles noot voor noot te kunnen naspelen.

(c) Red Hot Chili Peppers

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Er zijn er velen natuurlijk, maar 2 jaar geleden zag ik Vulfpeck in de AB en dat heeft mij toch wel van mijn sokken geblazen.  

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Voor de spiegel imiteren deed ik net niet, maar aangezien ik vroeger zware fan was van de Red Hot Chili Peppers, keek ik wel op naar Flea.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Nevermind van Nirvana.

(c) Nirvana

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Hurt van Johnny Cash

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ondergewardeerd: Funkland van OTO Machine om een Belgische artiest te noemen. Overgewaardeerd is misschien niet helemaal het juiste woord, maar ik vind Malibu van Anderson .Paak wat overgeproducet. Hij speelt dezelfde nummers in een ‘tiny desk session’ met The Free Nationals en die heb ik echt plat geluisterd, maar op de plaat vielen de nummers mij wat tegen.

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Afgelopen zomer onze nieuwe ep opnemen in de GAM-studio. Een week lang met uw beste maten doen wat je het liefste doet. Daar denk ik toch nog vaak aan terug. 

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Meestal nog even goed zot doen met de rest van de band, dan zit de sfeer op het podium direct goed.

Wat is het meest gênante moment uit je carrière?
Echt heel gênante momenten heb ik nog niet meegemaakt, in mijn muziekcarrière toch niet. We hebben wel eens voorgehad dat de stroom in het midden van het optreden uitviel, maar dat heeft Dries, onze drummer, probleemloos opgelost. Hij heeft het publiek bij ons kunnen houden tot we weer stroom hadden. Achteraf bekeken ben ik zelfs blij dat dat gebeurd is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More