Home Belgisch LUMINOUS FRESH: The Currents

LUMINOUS FRESH: The Currents

by Nel Mertens

Een post Corona-band, lezen we op hun facebookpagina. Nog jong dus, want The Currents zagen het leven in 2020. En toch krijgen we een volwassen alternatieve rocksound te horen als we door hun nummers op Soundcloud bladeren.

Een afwisseling tussen rustige rocknummers en tracks die met een bepaalde nervositeit beladen zijn. Eén voor één klinken ze koortserig, met een vrouwelijke zangeres, die met nonchalante attitude haar donkere stemtimbre laat klinken. Oprichtster Mireille is die frontlady, die voor tekst, compositie van de melodieën en zang zorgt. Ze wordt bijgestaan door gitarist Hessel, drummer Ben en bassist Bart, die alle drie ook mee componeren. Een sterke aanslaande rocksound waar we wel van houden, zet dit Gentse viertal neer: Scheurend, snerpende gitaren, vette drumlijnen en die donker broeierige baslijnen! Het katapulteert ons tegelijk ook wel een beetje terug in de tijd en doet denken aan een startende Anouk.

Op YouTube vinden we nog niet zo veel terug van de band (wel van een heleboel andere bands met dezelfde naam), maar luister zeker even naar deze live-opnames van Togheter Chasing en Move So Slow.

Facebook / Soundcloud

Wij zijn wel gecharmeerd door deze (voor ons) nieuw ontdekte band. Dat we niet alleen zijn, bewijst hun reeds goed gevulde lijst van live-ervaring. We gaan dus zeker eens langs op één van hun komende optredens.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More