Home ReviewsLuminous Fresh LUMINOUS FRESH: THEY FEEL NOTHING

LUMINOUS FRESH: THEY FEEL NOTHING

by Nel Mertens

Het is een weerkerend én aangenaam fenomeen: muzikanten en hun nevenprojecten. Meer voeding voor de ziel en deze keer komt dat van Kevin Van Volcem uit Brugge, die ook voor muziek en synths zorgt bij We Are Ooh People. Voeding voor donkere zielen, want met zijn soloproject They Feel Nothing, trakteert hij met analoge synths op darkwave.

Met twee tracks laat hij ons kennismaken met zijn eigen sonische broedsels.

Broeierig gelaagde electro, maakt Run! een boeiend nummer om te ‘doorleven’. De melodische synthlijnen wervelen door mekaar heen, terwijl het ritme zwaar en donker wordt aangehouden. Elektronisch vervormde vocalen zorgen in de strofes voor een ingehouden sobere darkwavesfeer, terwijl het refrein rijkelijk geponeerd wordt in een grootse sound! “Run, run, run! Into the night…”

Een frisse loop van toetsen en een stevige beat opent Rebirth, waartegen de zanglijn koud en emotieloos aftekent. De ijzige synthlijnen spreken een dreigende toon. In deze duisternis dansen we onze hergeboorte graag tegemoet, die in het nummer steeds hoopvoller klinkt naar het einde toe.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More