Home LiveFoto's Red Rock Rally Brugge (01/05/2024)

Red Rock Rally Brugge (01/05/2024)

by Johan Vanparys

Na een opwindende Red Rock Rally zijn we aangekomen bij de hoogtepunten van de dag, waarbij we neerstrijken op het Red Rock Plaza, een speciale plek gecreëerd met eten, ontspanning en gemaakt om de kinderen vrij te laten spelen. Alles dus om een gezellige dag te beleven.

Om 18:00 uur trapte ZLDR uit Menen af. De broers Jacquemain veroverden in 2023 zowel de hoofdprijs als de publieksprijs op de West-Vlaamse editie van Sound Track. Met hun optreden namen ze het publiek mee op een emotionele reis, waarbij ze alle hoeken van het gevoelsspectrum verkenden, inclusief een wandeling tussen het publiek. Hiermee werd het startschot gegeven voor een avond vol fantastische muziek.

Mayorga, opnieuw een opkomende naam in de Belgische muziekscene, heeft sinds hun overwinning in De Nieuwe Lichting 2023 een vaste plek op het podium veroverd. Het Gentse kwartet onder leiding van Helena Mayorga betoverde het publiek met een reeks memorabele indiepopliedjes over het leven en de liefde. Hun optreden was niet alleen een genot om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken.

Chibi Ichigo, een opkomende ster aan het hiphopfirmament, liet het podium ontploffen vanaf de eerste noot. De Kleine Aardbei (zoals haar artiestennaam vertaald wordt uit het Japans) stond garant voor een opzwepende show met pompende beats en zelfverzekerde Russisch-Nederlandse teksten. Haar optreden was een ware traktatie voor zowel oor als oog.

Absynthe Minded had de eer om het festival af te sluiten. Fans drongen zich meteen naar voren om een goed plekje te bemachtigen en Bert Ostyn en zijn band aan het werk te zien. Al twee decennia lang levert de band topkwaliteit in de indiepopscene. Nummers als My Heroics, Part One en Envoi werden door velen meegezongen, en na al die jaren hadden ze niets aan schoonheid ingeboet. Met hun nieuwe album Sunday Painter bewijst de band opnieuw hun talent voor melodie en meeslepende muziek.

Het is puur genieten van echt Belgisch vakmanschap op de Red Rock Rally. Dit was dan deel 2 van een zeer geslaagd festival.

Absynthe Minded: Facebook Instagram
Chibi Ichigo: Facebook Instagram
Mayorga: Facebook Instagram
ZLDR: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More