Home Belgisch BLACK PAPER PLANE – Ben

BLACK PAPER PLANE – Ben

by Ann Cnockaert

Doornik is de thuisbasis van Black Paper Plane, een alternatieve rockband die een eclectische mix van pop, post-rock en stoner invloeden omarmt. Onlangs lanceerde Black Paper Plane hun nieuwste ep From the Dark and Beyond, waarop het nummer Ben ook te vinden is.

Ben het eerste nummer op de ep is een eerbetoon aan de beste vriend van de zanger, die tragisch overleed tijdens een hartoperatie.
Het nummer grijpt je bij de eerste noot en sleurt je mee op een emotionele reis zonder dat er ook maar één woord wordt gezongen. Het is als een krachtige golf van geluid, met riffs die als bliksemschichten door de lucht snijden en een ritmesectie die buldert als een ontketende storm.
Elk akkoord en elke slag op het drumstel voelt als een emotionele uitbarsting, waardoor je haast fysiek wordt meegesleept door de intensiteit van de muziek. Het is een ervaring die je diep raakt en je in zijn greep houdt tot de laatste noot is weggestorven. Knap!

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More