Home ReviewsLuminous Gold 60 jaar oud: The Freewheelin’ Bob Dylan

60 jaar oud: The Freewheelin’ Bob Dylan

by Hans Verhoeven

Het was zijn tweede. En hij kwam uit Minnesota maar het was nog kouder in New York. Dat zie je op de hoes. Zijn vriendinnetje, Suze Rotolo (1943-2011), schurkt zich tegen hem aan. Ze heeft het koud. Hij warmde haar. Ook op 27 mei 1963, toen die plaat plots als uit het niets verscheen.

© Bob Dylan

Nu was Bob Dylan in die tijd nog een protestzangertje. Hier staan dingen als Blowin’ In The Wind op, het was er de tijd voor, strijd voor burgerrechten en we vergeten er. Maar er staan ook complete meesterwerkjes op. Als er nog eens ergens een oorlog uitbreekt, draai dan Masters Of War. Of A Hard Rain’s a-Gonna Fall.

Maar bovenal staat er Girl From The North Country op. Het is een song, zomaar een song, en hij gaat over afscheid genomen te hebben en dat nooit meer willen doen maar het altijd zullen doen. 

Amper twee jaar later ging Dylan zichzelf inpluggen en werd hij elektrisch en veranderde hij onze wereld. Al is dat een ander verhaal. De visionair, de Rimbaud van zijn tijd, werd een rockster en dat hebben we geweten. Weet je het niet? Luister dan eens. 

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More