Home Singles SILENT PRESENCE – New Ground

SILENT PRESENCE – New Ground

by Nel Mertens

Ook al hebben ze er beiden al ervaring mee, van bij hun andere projecten, toch is Silent Presence voor Corina Baekeland (Face Your Fears, Black Snow In Summer) en Wim Guillemyn (In Search For Embers, The Other Intern…) een nieuw territorium dat ze verkennen.

Met hun eerste single Tell Me, bakenden ze hun plekje binnen de Belgische dark minimalscene af en dat breiden ze nu uit met hun tweede single New Ground.

Het is een nummer over het bewandelen van nieuwe paden en het vinden van nieuwe wegen. Een nummer met een positieve boodschap. Eentje vol hoop.

“I’m discovering new ground
I’m on a high and not afraid to fall
Let my emotions guide me”

Wij hoopten te kunnen zeggen dat de bitterzoete melancholie ons donkere hart inneemt, maar we moeten helaas schrijven dat de melancholie – zeer zeker aanwezig in het sober elektronische kader – eerder bittervals klinkt. In Tell Me klonk het een stuk beter, maar deze zanglijn doet ons echt niet warm lopen om dit nieuwe sonische landschap verder te gaan ontdekken.

New Ground is digitaal verschenen.

Bandcamp Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More