Home LiveFoto's Red Rock Rally Brugge (01/05/2024)

Red Rock Rally Brugge (01/05/2024)

by Johan Vanparys

Dit jaar vieren we de 30e editie van de Red Rock Rally, gehouden in het prachtige Astridpark, midden in de binnenstad van Brugge. Dit festival is sterk afhankelijk van het weer, maar dit jaar hadden ze geluk gehad met meer dan 20 graden en geen regen in zicht.

Traditiegetrouw begon het festival met een rally, waarvoor dit jaar maar liefst 349 bands een demo hebben ingestuurd. Elke finalist is dus al een winnaar. De eerste band betrad het podium om 13:00 uur, met nog niet zoveel mensen in het publiek, maar gelukkig werd de band beoordeeld door een zeer professionele jury die puur af ging op de muzikale kwaliteiten.

Pelican Dealer kreeg de eer om het festival te openen. In 2023 werden ze bekroond tot laureaat van Sound Track voor hun alternatieve rockgeluid.
Hun muziek wordt vaak omschreven als pop-minded, met een gevoel voor hits, maar tegelijkertijd tegendraads en edgy.
Het is geen eenvoudige taak om zo vroeg het nog rustige park tot leven te wekken, maar langzaam maar zeker begonnen de vroege vogels te genieten van hun muziek.

STEVE zag het levenslicht in Hasselt, de thuisbasis van de muziek-hogeschool PXL-Music, waar het trio met een oerkreet werd geboren. Hun muziek is een genereuze mix van noise, hiphop en punk, wat resulteert in een aanstekelijk geheel.
Het trio, afkomstig uit Herentals, Hasselt en Brugge, heeft al heel wat podiumervaring en heeft met groot succes op verschillende podia gestaan. Ook deze keer wisten ze het Brugse publiek direct voor zich te winnen.

Koala Disco, een vijfkoppige band uit Antwerpen, nam ons mee in hun eigenzinnige wereld vol absurditeit, wisselende emoties en ongecontroleerde chaos.
Met hun energieke mix van postpunk en hedendaagse psychedelica, gekruid met een eigenaardig geluid, wisten ze zelfs de finale van Humo’s Rock Rally 2024 te bereiken.
Ze gaven alles wat ze hadden en stopten nergens, zelfs hun manager verscheen in een bisschopsgewaad om de band te versterken. Een prachtige prestatie, zowel op visueel als muzikaal gebied.

Room Service uit Gent had de eer om deze finale af te sluiten. Opnieuw een finalist van Sound Track 2023. Met hun Britse postpunk proberen ze een plek te veroveren in de Belgische popscene.
Met een explosieve mix van gierende gitaren en ruige ritmes lieten ze het publiek genieten van hun krachtige performance, waarbij ze als een clusterbom losbarstten op het podium.

Na een uur van deliberatie kondigde juryvoorzitter Noel Van Oyen de winnaar aan: STEVE. Hij ontving de juryprijs, bestaande uit een geldprijs van 500 euro, een podiumkans bij Cultuurcentrum Brugge, twee dagen opnametijd in Shellsrock Studio, en een fotoshoot verzorgd door Alex Vanhee.

STEVE won ook de publieksprijs, een trofee van het KTA Brugge.

Het allereerste openluchtfestival in de regio Brugge vond plaats onder een stralende zon in het Astridpark, een veelbelovende start van een prachtig festivaljaar. Maar dit was slechts het begin; komen er nog vier optredens die het festival zullen afsluiten, maar daarover later meer.

Pelican Dealer: Facebook Instagram
Steve: Instagram
Room Service: Facebook Instagram
Koala Disco: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More