Home Festival Nieuwe namen voor BOOMTOWN

Nieuwe namen voor BOOMTOWN

by Björn Comhaire

Tijdens de Gentse Feesten palmt Boomtown zeven dagen lang drie podia in, op de Kouter en in Ha Concerts. Van vrijdag 19 juli tot donderdag 25 juli zakken de spannendste acts uit binnen- en buitenland af naar Gent.

Met de toevoeging van maar liefst 21 nieuwe namen zijn alle namen voor de Kiosk, het gratis podium op de Kouter, bekend. Voor de concertzaal van Ha Concerts staan er nog een paar verrassingen in de steigers.

Nieuwe namen zijn: Klakmatrak, Piffy, Youniss, Marcellus Pittman, Barbara Boeing, Forbidden Fruit, Cakes Da Killa, Kabeaushé, Blck Mamba, Twende Pamoja, Millionaire, Dreun XL, Ronker, Dijf Sanders, Porcelain id, Naft, Circa Waves, ILA, Ampe & Keyser, Helena Lauwaert en Helena Hauff.

Concerten op de Kouter zijn gratis. In Ha Concerts gaan de betalende concerten door. Het Zesde Metaal stelt twee avonden op rij hun nieuwe album Het Langste Jaar voor. Met de Britse punkdichter John Cooper Clarke haalt het festival één van de belangrijkste artiesten van het punktijdperk in huis, dankzij zijn unieke poëzie en charismatische voordrachten. Hij wordt niet voor niets op handen gedragen door generatiegenoten als Buzzcocks, The Duruti Column en Arctic Monkeys. In 2024 viert Clarke zijn 75ste verjaardag met een tournee, mét een halte in Gent.

Facebook event / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More