Home Belgisch THE GLUCKS

THE GLUCKS

by Didier Becu

Een bovenkamertje in de Afsnis, wij alleen met Tina en Alek (en iemand van de Mind Rays erbij, juist is juist). En ja, als rock ’n roll in uw onderbuik zit, dan weet je dat Tina en Alek gewoon The Glücks zijn: rock ’n rollgekte uit Oostende noemen ze dat!

De eerste vraag is meteen een clichévraag van jewelste. Hoe kwamen jullie op de naam The Glücks?
Alek:Lux Interior van The Cramps en The Stooges.
Tina: Toen we onze eerste show speelden hadden we nog geen echte naam, en die bands waren toen echt wel degenes die voor ons veel betekenden.
Alek: En ik vond dat er iets positiefs bij moest komen, alles is zo negatief, weet je wel. Dus hebben we die “g” daar bij gezet, het is het Duits woord voor geluk en die umlaut hebben we erbij gezwierd als eerbetoon voor Motörhead.

© Luminous Dash

Jullie zijn een koppel, werden jullie verliefd op elkaar nadat jullie een band hadden gevormd?
Tina: Neen neen, we waren al bij elkaar. Ik speelde vroeger bij een bluesbandje, en iemand kwam bij mij die zei: “Weet je, ik ken een gitarist die jij ongelooflijk zal vinden”. Nu goed, mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt en toen ik Alek zag, wist ik meteen dat hij de muzikant was die ik zocht.
Alek: Wat we in het begin deden was gewoon wat improviseren. We hadden geen nummers toen, die groeien gewoon als je begint te spelen. Dat was ook met onze demo zo. We namen gewoon een casetterecorder, tape erin en wat we speelden werd opgenomen…en kijk we hadden meteen een demo!

Beschouwen jullie Youth On Stuff als jullie debuut, ik bedoel er was ook nog Barefoot Sessions.
Alek: Als eerste full album is dat ons debuut, ja.
Tina: Barefoot Sessions was gewoon een ep met 8 nummers. Daarvoor hebb