Home Concerttip YERRA YERRA steunt TEJO

YERRA YERRA steunt TEJO

by Nel Mertens

Het rocktrio Yerra Yerra kent iedereen ondertussen wellicht al: het knetterende vat buskruit op een podium, met de bezielende stem van Inge Henrotay, drummer Robson Mangelschots en gitarist Evert Nicolaï.

“Muziek moet alles kunnen zijn, snap je? Het moet breed kunnen zijn”, geeft Henrotay aan en daarom ook de keuze voor Yerra Yerra als bandnaam. Het staat symbool voor vrijheid, speelsheid en ademruimte. Samen maken ze no-nonsense rock met een vreemd en vuil kantje.

Wie of wat TEJO is, weet misschien nog niet iedereen… Deze dienst biedt gratis therapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Sinds 2021 is er ook een afdeling in Hasselt, die ondertussen al aan meer dan 400 Limburgse jongeren gratis en anoniem psychotherapeutische ondersteuning aanbood.

Om die derde verjaardag te vieren en het belang van mentaal welzijn bij jongeren in de kijker te zetten, werd theatervoorstelling Katvis uitgewerkt. Op dinsdag 7 mei wordt deze voorgesteld in CC Hasselt.

“Kat is een meisje met complexen en onzekerheden. Vroeger werd ze gepest, nu komt ze amper nog buiten en hoort allerlei stemmen in haar hoofd. Ze creëert online een alter ego dat er beter en mooier uitziet dan zijzelf; iemand die dingen doet en zegt die zij niet durft te doen en zeggen.”
Veel jongeren hebben het niet altijd makkelijk door de vele prikkels en hoge verwachtingen. Ze kunnen moeilijk het verschil maken tussen de werkelijke wereld en de digitale wereld. Daardoor zijn ze vaak uiterst kwetsbaar voor allerlei
vormen van misbruik. In deze voorstelling komen verschillende thema’s aan bod waarmee jongeren vaak strijden: gekwetst zijn, angst,depressie, schuld, schaamte en vooral het wegdrijven van wie ze echt zijn.

Het Hasseltse trio Yerra Yerra zorgt daarbij voor de muzikale omkadering. Binnenkort krijgen we een verfijnde radio-edit van Hard World, een nummer over kwetsbare jongeren in een chaotische harde wereld, als krachtig statement over het mentale welzijn van jongeren.

Wil je het theaterstuk Katvis gaan bekijken in CC Hasselt op 7 mei? Tickets kost € 8 – € 12 en bestel je via deze link.

Tejo / Yerra Yerra

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More