Home ReviewsAlbum Reviews GLASSING – From the Other Side of the Mirror (Pelagic)

GLASSING – From the Other Side of the Mirror (Pelagic)

by Patrick Bruneel

Misschien niet zo’n goed idee om de dag te beginnen met From the Other Side of the Mirror, het inmiddels vierde album van het trio Glassing uit Austin, Texas. De band sproot voort uit de noiserockscene van hun thuisstad, alwaar ze besloten om zich niet alleen een meer metal georiënteerd geluid aan te meten maar ook zwaarder, dieper en negatiever dan hun genregenoten uit de hoek te komen.

Bassist en frontman Dustin Coffman schreeuwde zich initieel vooral de longen uit het lijf. Hij doet dat nog steeds hoor, maar inmiddels is zijn bereik breder en besloot hij om zo nu en dan ook eens minder te roepen en zowaar gewoon te gaan zingen. Zo nu en dan eens uiteraard, gezien de band absoluut niet wil versleten worden voor een bende softies.

Met de toetreding van de nieuwe drummer Scott Osment (Deaf Club, Planet B) is deze nieuwe worp nog een ferm stuk feller dan alles wat ervoor kwam, en dat was al verre van gezapige kost.

Van zodra opener Anything You Want uit de boxen knalt is het feest. Het is alsof Steve Austin (Today Is The Day) een off day heeft en nog kwader uit de hoek komt dan hij al jaren doet. Denk ook aan bands als Neurosis, Botch, Unsane en Portrayel Of Guilt om Glassing ergens tussen te situeren.

Gelukkig voor ons neemt Glassing regelmatig wat gas terug. Dat kan middels iets rustiger stukken maar ook interludiums tussen twee nummers, waarbij we frivole synthstukjes te horen krijgen. De mokerslag die erna komt komt dan uiteraard des te harder aan.

Het is de kunst van het doseren tussen toeslaan en zalven die dit album van Glassing de moeite maken. Het blijft niettemin een plaat die over de hele lijn, ondanks de meer ingetogen passages, een stevige dobber blijft om te verhapstukken zo ’s morgens vroeg.

Compromisloze post hardcore gedrenkt in wanhoop, eenzaamheid en trauma’s is misschien wel de beste omschrijving van waar de band met onderhavige plaat voor garant staat.

BANDCAMP / FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More