Home ReviewsAlbum Reviews KAMEEL – Getting Cosy With Steve (Pang Pang Records)

KAMEEL – Getting Cosy With Steve (Pang Pang Records)

by Bootsie Butsenzeller

Het fantastische Kameel lost een wel héél speciale single. Groovemeister Buscemi bracht in 2021 z’n Mistral Du Sud album uit, met daarop ook Who d’You Think You’re Talking To? een samenwerking met Crass zanger Steve Ignorant. Anno 2024 komt het relatief verse label Pang Pang Records met het idee op de proppen om de Buscemi track op vinyl uit te brengen, maar ook tegelijk een aantal mensen te vragen om die track te herwerken/remixen. Zodoende komt er dus een 7-inch uit met het origineel aan één kant en de herwerkte Kameel versie aan de andere.

© Kameel/Pang Pang Records

Het origineel; een typische heerlijke Buscemi dance banger met Ignorant vocalen. In de handen van Kameel wordt het punkjazz die raakvlakken vertoont met Mark Ribot z’n Ceramic Dog en het Italiaanse ZU. Dat komt dan vooral door Joppe Bestevaar die voor de gelegenheid als gast verschijnt op baritonsax.

Maar er is meer, want Pang Pang komt ook op de proppen met een 12-inch versie waarop nog 4 andere remixes te vinden zijn. Dub disco met blazers door Dubmatix. Gestripte dub door Dj Bobby Ewing, die in het geboorteregister als Jimmy Dewit staat.

De voor ons onbekende, maar blijkbaar dikke vriend van het verse label, Jr Mozes doet het met breakbeats en offbeat reggae ritmiek. Tenslotte is het aan huisband Colére om een echte hardcore punk draai aan het plaatje te geven. Hun Discolére Remix is dus wat misleidend qua titel. Hun versie klinkt alsof het rechtstreeks van een jaren 80 compil op Crass Records is geïmporteerd; lo-fi, snel, furieus, kort en krachtig.

De 7-inch is gelimiteerd tot 100 exemplaren op transparant vinyl. Van de 12-inch zijn er iets meer verkrijgbaar via de Bandcamp van Pang Pang

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More