Home Belgisch ZONEN MET VADERS – Iedereen Is Het Beu

ZONEN MET VADERS – Iedereen Is Het Beu

by Nel Mertens

Met Jeroen Boone (zang, gitaren, piano), Jeroen Bot (gitaar), David Decraene (sax, zang), Koen Degand (drums), Niels Van Heumen (trompet, zang), Toon Westra (toetsen) en Tom Willox (bas), is Zonen Met Vaders een zevenkoppig collectief. We kennen hen al een hele tijd als een eigenzinnig, Nederlandstalig project, waarbij ze ons met hun dromerig verstillende ep Open & Dicht (2017), de meer elektro-georiënteerde ep Liefde? (2021) en hun ethisch, esthetisch debuutalbum Ogen Voor Een Andere Blik (2020) charmeerden met uniek kunstzinnige en sociaal warm, geëngageerde nummers. Poëzie met een muzikaal hart. Hartige woorden in eigenzinnige composities.

Artwork © Jeroen Boone

In 2022 wonnen ze de publieksprijs in de Nekka-wedstrijd, waarna ze aan een nieuwe plaat begonnen werken.
Iedereen Is Het Beu is zo’n nieuweling. En wat voor één. Nee, dit is geen pop die uit de ondergrond kruipt. Ook geen kleinkunst. Dit is grootkunst.

Met dit nieuwe nummer, krijgen we een krachtig protestlied, waarin de band blijft dromen van, durft denken over, wil geloven in een wereld waarin iedereen gelukkig zou kunnen zijn. Terwijl iedereen tegelijkertijd lijkt te vervreemden van elkaar en het geheel.

Een naïeve boodschap, horen we velen denken. Maar één waarin we samen kunnen geloven om het waar te maken. En Zonen Met Vaders verpakt dat niet in zeemzoeterigheid of in fluwelen woorden, maar in krachtige taal, met die mooie finesse waarvoor tekstschrijver Jeroen Boone garant staat.

En ook muzikaal krijgen we een pittig stuk, dat net iets steviger binnenkomt dan vorig werk, met stevige gitaren en knappe samenzang in de refreinen. Blazersaccenten, percussiedetails,… voegen verrassingen toe, maken de song nog warmer dan de tekst op zich.

Rijkelijk. Op alle vlak. Voor een soms zo sociaal arme samenleving.
Geef ons nu maar gewoon iets. Die kus, dat hand. Wij geven er terug.

Iedereen Is Het Beu is digitaal verschenen.

Wil je Zonen Met Vaders live aan het werk zien? Dat kan op:

04/05 – Labadoux, Ingelmunster
14/06 – De Kunstwaard, Lievegem
23/07 – Luisterplein, Gentse Feesten

Website / Facebook / Instagram / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More