Home ReviewsAlbum Reviews THE TONE ZONES – New West Side (Heaven Hotel)

THE TONE ZONES – New West Side (Heaven Hotel)

by Bootsie Butsenzeller

Twee gitaarvirtuozen Elko Blijweert en Milan Warmoeskerken die in 2015 als The Tone Zones een plaat tot ons brachten, waarop buiten enkele eigen composities vooral surf-classics in een eigen twang jasje werden gestoken met een drumcomputer als begeleiding. Onder meer The Shadows, The Pyramids, The Ventures maar ook The Jokers en Front 242’s No Shuffle passeerden re revue. Nu, negen jaar later, komen ze met een opvolger.

© The Tone Zones

Voorlopig nog niet op streamers maar enkel op cd via de band zelf. Op de website en Bandcamp van Heaven Hotel staat dit nieuwe album ook nog niet vermeld blijkbaar. Het plaatconcept is evenwel nog steeds hetzelfde; instrumentale covers met af en toe een eigen compositie. Muzikaal werd het ook helemaal opengetrokken en is de coverkeuze even geniaal als de uitvoering ervan. Wat dacht je van Phil CollinsAnother Day In Paradise, From Whom The Bell Tolls van Metallica, de classic Tico Tico, dan toch nog een surf-classic met Pipeline, Frankie Valli’s Can’t Take My Eyes Off You, Lovesong van The Cure, Jacksons Smooth Criminal en last but not least Les Paumés Du Petit Matin van Meester Brel.

Dan de twee tracks die we niet meteen kunnen thuisbrengen en dus eigen composities kunnen zijn, want het door Jeroen Stevens getekende hoesje, geeft niet zoveel informatie prijs; het speelse Black Hill en het donker aanvangend Violent City. Dat laatste is ook wel de titel van een UK Subs song, maar is in dit geval zeker geen cover daarvan, nochtans klinkt het thema ons toch bekend in de oren. Mede door die verscheidenheid hebben we voor deze tweede Tone Zones een lichte voorkeur. Om het cd’tje te bemachtigen, in de gaten houden wanneer dit duo en optreden geeft en/of de Heaven Hotel website of Facebook pagina dus.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More