Home Belgisch YUNE – C’est Mon Choix

YUNE – C’est Mon Choix

by Filip Verbeeck

Een nieuw jaar en dus ook een nieuwe single voor Yune. Het is een eigen nummer, geschreven door partner in crime Michel Serneels en Ilse Melis zelf. De productie was wederom in de deskundige handen van Michel Bazzoni.

C’est Mon Choix begint met een supercool stukje keyboards van Steven Jacobs. Om één of andere reden krijgen we bij het luisteren Anne Clark niet uit ons hoofd (maar dan wel veel trager). Later komt de saxofoon van Luc Wielockx ook nog prominent in de picture.

Het nummer gaat over het maken van keuzes in je leven. Iedereen, heeft het zeker en vast al eens meegemaakt dat je het gevoel hebt dat je op een kruispunt in je leven staat en dat je knopen moet doorhakken om vooruit te kunnen. Een keuze maken is niet altijd even gemakkelijk. Bovendien hebben mensen die dicht bij je staan ook vaak de neiging om je te overladen met goedbedoelde raad waardoor het nóg moeilijker wordt om een keuze te maken. Maar uiteindelijk is het jouw weg, jij bent diegene die kiest of je dan wel naar links of naar rechts gaat: “J’irai à gauche ou j’irai à droite”. En, eens je je keuze hebt gemaakt, mag je er ook van uitgaan dat het voor jou de beste keuze is. Anderen kunnen sowieso niet voor jou beslissen want zij staan niet in jouw schoenen.

Het is een zeer knappe song, wederom voortreffelijk gezongen door Ilse. Je voelt zeer duidelijk de authenticiteit van de Franse sfeer in het nummer, het ademt een Franse sound. Het is dan ook gemixt door Jules Guillon en gemasterd door ChabMastering, bekend van Vanessa Paradis, Coeur De Pirate, Selah Sue, Alizee en nog vele anderen. Geen onbekende namen in de Franse muziekwereld.

Aangezien er een release in Frankrijk komt, zijn er veel promotieplannen gemaakt, zeker met het oog op een volledig Franstalig album in 2025, we zijn zeer benieuwd waar dat gaat eindigen.

Nog een eervolle vermelding voor de 16 jarige Jack De Schutter, één van de bijlesleerlingen Frans van Ilse. De fantastische hoes is volledig van zijn hand!

WEBSITE / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More