Home Belgisch LOKAAL KABAAL: EMILINE

LOKAAL KABAAL: EMILINE

by Ann Cnockaert

Maak kennis met Emiline, een getalenteerde singer-songwriter die haar persoonlijke ervaringen en inzichten vertaalt naar aanstekelijke popmelodieën en poëtische teksten. Tijdens haar soloperformances weet ze een intieme sfeer te creëren en een oprechte connectie met haar publiek aan te gaan, variërend van zachte fluisteringen tot krachtige vocals. Op 4 mei zal Emiline het podium van JC Juvenes delen met vier andere getalenteerde acts tijdens de finale van Lokaal Kabaal.

© Emiline

Waar komt de artiestennaam vandaan en stel je maar eens voor!

Emiline is gewoon mijn eigen naam! Mijn muziek is vrij persoonlijk dus het leek me het meest logische om mijn naam dan ook gewoon zo te houden. Ik studeerde aan de Jazz-Pop Studio te Antwerpen en werd daarna opgepikt met mijn single Smalltak door Radio 2. In 2022 werd mijn nummer Brain genomineerd voor Radio 2 Zomerhit en dit jaar was ik een van de
geselecteerden voor Humo’s Rock Rally.

Hoe ziet je muzikale geschiedenis er uit en wanneer wist je dat muziek spelen je passie is?

Ik heb altijd al een passie voor muziek en tekst gehad, ik ben daar op een vrij natuurlijke wijze ingerold dus. Meedoen met talentenshows, een bandje opstarten, muziek gaan opnemen,… deed ik al van een vrij jonge leeftijd. Muziek schrijven en zingen is mijn manier van zelfexpressie. Ik heb het nodig!

Wie zijn je inspiratiebronnen en hoe zou je jouw muziek het best omschreven worden?

Ik haal inspiratie uit veel verschillende dingen, personen en situaties. Het dagelijkse leven en emoties inspireren mij het meest. Ik luister naar veel verschillende soorten muziek. Keuzes maken is niet mijn sterkste kwaliteit en ik vind het altijd moeilijk om te pin-pointen en te kiezen welke artiesten nu écht mijn inspiraties en invloeden zijn. Ik luister momenteel graag naar Lianne La Havas, Matt Corby, Jordan Rakei, Tash Sultana en H.E.R.. Daar zit veel soul in en die muziek voelt heel oprecht aan voor mij.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Die vraag krijg je eigenlijk heel je leven als artiest en ik heb er al veel over nagedacht, maar ik ga geen verhaaltje verzinnen rond mezelf. Ik ben gewoon Emiline. Ik zou zeggen, kom eens luisteren en dan laat ik het aan jullie over daarover te oordelen!

Voor welke band willen je graag het voorprogramma spelen en waarom?

Liefst bereik ik het punt dat ik zelf de main act ben, haha, laten we daarvoor gaan!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

Mijn voornaamste focus is momenteel mijn publiek uitbreiden, de juiste mensen vinden die van mijn songs houden en er iets bij voelen. Mijn sound volledig op punt stellen en hopelijk eens een album kunnen maken!

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

All-time favorieten vind ik moeilijk maar ik geniet momenteel heel erg van Hijos Del Sol van Hermanos Gutiérrez, benieuwd naar de volgende plaat die eraan zitte komen.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste aan muziek is alles aan muziek zelf! Het brengt mensen samen, het laat ons dingen voelen, je kan ermee communiceren, alles even vergeten. Het minst mooie is wat er soms bij komt kijken als je er ook echt je carrière
van wil maken. Muziek moet voor mij alleszins oprecht zijn en een passie blijven. Muziek is, vind ik, nooit een wedstrijd. Ik neem mijn dromen en doelen serieus, ik ben ambitieus, maar dat mag niet te ver gaan want dan verlies je
gemakkelijk de essentie van waarom je er in eerste instantie mee begonnen bent. En dat hoor je dan ook weer in je muziek.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More