Home Belgisch DARK LAGOON – In Love With A Psycho

DARK LAGOON – In Love With A Psycho

by Nel Mertens

Een nieuw project van een jonge songwriter! En toch geen onbekende, want Dark Lagoon is het nieuwe, alternatieve indie-/ folkproject van Jarne Vreys, waarbij hij geïnspireerd werd door artiesten als Elliott Smith, Leonard Cohen, Ween, Daniel Johnston,…

Zijn muzikale kennis en bagage is groot, zijn talent navenant. Want we zagen hem – ondanks zijn jonge leeftijd – al op heel wat podia blinken bij bands als G.U.S.T., Shorty Jetson & The Lefthands, Zombikini en The Obscure.

Zijn debuutsingle In Love With a Psycho is een DIY-slaapkameropname en werd in een vijf- à tiental minuten geschreven op een regenachtige nacht. Dat zorgt voor een warme, intiem persoonlijke sfeer in de track, toch is het een nummer waarin de kwaliteitslat hoog ligt. We horen een zacht, natuurlijk tikkend ritme met glooiende gitaarlijn, mooi warme bas en prikkelend fris getokkel, onder Jarne’s donkerwarme zang.

Dit nummer gaat over een toxische relatie. Fictief – gelukkig maar voor Jarne – maar in de wereld voorbeelden genoeg van zo’n kromgetrokken, vergiftigde liefdesbanden om er betekenisvol over te schrijven.

Jarne laat samen met deze single weten dat een eerste ep niet zo lang op zich zal laten wachten, dus: start “het uitkijken naar”!

In Love With a Psycho is digitaal verschenen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More