Home Belgisch SOUND TRACK : TEVIN.MK

SOUND TRACK : TEVIN.MK

by Björn Comhaire

Tevin.MK (19) is een jonge producer uit Leuven. Hij maakt al sinds zijn twaalfde beats voor zichzelf en andere rappers. “Ik ben opgegroeid met trap maar ik probeer van alles te maken.” Hij werd door Black Mamba getipt voor Sound Track. Je kan hem live aan het werk zien in de voorronde van Sound Track op 28 september om 20u in Jeugdklub TonzenT.

Waar komt je naam vandaan en stel je maar eens voor!
Zofilo komt van “philosophe” in verlan en is een mindset die ik altijd heb. Ik denk aan alles en ook neutraal. Tevin.MK is de core, Het is mijn voornaam en achternaam ((M)ulumba (K)abeya) het is mijn producernaam achter de schermen. Zofilo is de vocalist.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Ik heb bij BURn festival en Lemme Live gespeeld, ik was geselecteerd voor Humo’s Rock Rally 2018 en heb met meerdere artiesten gewerkt in en rondom Leuven (Vinci, Dyce, Don Lario, etc.).

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Rond mijn 13de besefte ik dat ik op mijn impulsen moest leven en dat muziek maken mijn grootste impuls was. Ik ben niet gestopt sinds.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Ik vind het uniek in de zin dat mensen naar een sound zoeken die alleen zij hebben. Ook omdat we wereldwijd onderschat worden en niet zo groot zijn. Het is een beetje van beide (uniek en niet).

Wie zijn je inspiratiebronnen en hoe zou je jou muziek zelf omschrijven?
Ik ben in het begin het meeste geïnspireerd door old-school artiesten als Ice Cube, Bone Thugs en dergelijke om te leren en daarna heb ik geleerd om mijn stem aan te passen aan elke subgenre in hiphop. Mijn muziek is een idee en een feeling, een mood en ook complex op sommige vlakken.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Met Damso af en toe door mijn stem en in productie eerder met Travis Scott.