Home Belgisch SELAH SUE – Selah Sue (Because Music)

SELAH SUE – Selah Sue (Because Music)

by Didier Becu

22 was Selah Sue toen haar debuut uitkwam. De situatie waarin ze zich toen bevond was zowel een zegen als een vloek. Uiteraard had ze aan belangstelling geen gebrek, maar het was wel die aandacht die ervoor zorgde dat er van de Leuvense Sanne Putseyns enorm veel verwacht werd. Verwachtingen die één voor één werden ingelost.

Op haar 17e was ze al de beschermengel van Millow, en wat je daar ook mag van denken, het betekent wel dat alle schijnwerpers op je gericht zijn.

Sanne, of zo u het liever hoort, Selah Sue bulkte van het talent. Een zeer eigen stem die te nemen of te laten is, maar een zangeres met de meest donkere funky R’nB  denkbaar. Zelfs meer duister en macaber dan alles wat Sisters Of Mercy-opperhoofd Andrew Eldritch ooit bij elkaar heeft gepend. Jaren later zou blijken waarom. Door middel van muziek je demonen bevechten zoals in de pakkende opener This World. “I can see your fear ‘cause this world ain’t simple”, als weltschmerz-R’nB niet bestaat dan heeft deze Belg het uitgevonden.

Een wonderkind dat meester is over twee instrumenten: de gitaar en vooral die stem. Met dat laatste kun je natuurlijk experimenteren zoals op Peace Of My Mind of Fyah Fyah. Zelden hadden we in dit land (of zelfs in de wereld) zoiets gehoord en