Home Belgisch JANNE VANNESTE

JANNE VANNESTE

by Luminous Dash

Morgen (29 juni) is het zo ver. De zevende editie van Luminous Fest, en die gaat door in De Kleine Kunst in Gent. Eentje waar we zeer trots op zijn, want naast de new wave van HerrNia hebben wij Janne Vanneste op ons podium die dit jaar met haar band Monskopoli meer dan terecht in de finale van Humo’s Rock Rally stond. Liedjes die door zijn eenvoud en schoonheid je hart doorboren. Enfin, we laten het Janne allemaal uitleggen…

Dag Janne, laten we het eerst maar eens over Monskopoli hebben. In geen tijd een naam die over vele lippen gaat, ik veronderstel dat je blij bent met hoe het loopt?
Ik wil het zo wat rustig aan doen en zien hoe het loopt. A l’aise! Heb er wel véél zin in!!!

Jullie zaten in de Humo’s Rock Rally. Verdiend overigens. Hoe ervaar je dit, een trap die je hoger kan brengen of een leerschool?
Voor mij was dat vooral een gemakkelijke manier om in het publieke oog te staan.

We moeten er geen doekjes om winden, Monskopoli wordt in één adem genoemd met Janne Vanneste. In hoeverre is Janne Vanneste Monskopoli?
Het zijn nu vooral nog mijn nummers. Later mag dat wel meer iets worden van ons vier samen!

Jullie muziek balanceert tussen triestheid en zelfrelativering?
Ja, het is een manier om zware gevoeltjes een plek te geven en ruimte te maken voor andere!

Wel jammer voor de fans dat ze maar één song ter beschikking hebben (Paradox Of The Changing Landscape). Wanneer komt daar verandering in?
Volgende winter zou ik graag een plaatje opnemen.

Ik moet het je eens vragen, maar waar komt die naam Monskopoli eigenlijk vandaan?
We waren Monopoli aan het spelen en o.a. Pieter-Paul van Raketkanon en dan zij ik: ‚Haha, Pieter-Poli’ Vervolgens: ‚Haha, Mongske-Poli’ (het zonnekatje van mijn broer Brent). Et voilà… Wahahaw.

Enig idee wie jouw muzikale inspiraties zijn, ik bedoel maar, jouw songs klinken zo persoonlijk!
Ze komen altijd vanuit m’n hartje, m’n emoties, gevoelens, ervaringen ect lalala… Onbewust zal ik ook wel geïnspireerd zijn geweest door sommige bands die me diep geraakt hebben zoals o.a. Pink Floyd, Steak Number Eight, Swans, Vangelis, Björk, Tool…

We gaan het niet over politiek hebben, maar je komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor een progessieve partij. Janne gelooft nog in een betere wereld?
Ja ik geloof daar in. Verandering begint bij jezelf en als ik zie hoeveel ik open gebloeid ben de laatste jaren, geloof ik dat de wereld dat ook kan.

Je treedt ook solo op, wat is het verschil tussen Janne Vanneste solo en Monskopoli?
Janne Vanneste is waar het allemaal bij begint: Ik aan mijn piano, mijn liedjes in pure vorm.

We zijn enorm verheugd dat je op de volgende editie van Luminous Fest speelt in De Kleine Kunst. Wat ga je daar allemaal doen?
Heb ik daarnet gezegd. En misschien nog een seventies orgeltje dabei!

Wat moeten de mensen die dag doen: voetbal kijken of naar jouw optreden gaan?
Doe wat je wil, leid je eigen leven, wat dat je doet, is mij om het even!

Facebookevenement

Monskopoli

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More