Home Belgisch HOT SJOT POP FEST II Antwerpen, E.m.m.a. (10/12/2016)

HOT SJOT POP FEST II Antwerpen, E.m.m.a. (10/12/2016)

by Luminous Dash

Wie zaterdag niet in de E.m.m.a. VZW concertzaal in Antwerpen was, heeft waarschijnlijk hét rock ’n rollfestival van het najaar gemist. Toch voor wie houdt van het betere garage/punk/psych/rockwerk. Twee rokerige verdiepingen (trapje op, trapje af) met elk een podium, tien bands en een zaal vol liefhebbers van het genre, meer was er niet nodig. Met dank aan het collectief Hotsjumenas die vaste waarden en jong talent uit binnen- en buitenland een plaats geeft op hun podium in Antwerpen.

Ik begon mijn avond upstage met Leopard Skull (Gent, B) een project van Harm Pauwels die je misschien kent als drummer van de band Voodooland maar nu de zang en gitaarpartij van zijn vijfkoppige band voor zijn rekening nam. Zomerse, lo-fi, surfnummers volgden elkaar op en deden ons denken aan een mengeling tussen Mystic Braves (met quasi dezelfde bezetting) en de Allah-Las. Ideaal dus om onze eerste frisse pint van de avond bij op te drinken.

Een heel ander concert kregen we downstage van de jonge Nederlandse band KIEFF (Leiden, NL) die met hun lange psychedelische nummers het publiek in soort van trance wilden brengen. Naarmate h