Home Belgisch FACES ON TV + SPERWER Gentbrugge, Kerk (16/11/2016)

FACES ON TV + SPERWER Gentbrugge, Kerk (16/11/2016)

by Didier Becu

Mocht je niet van het Gentse zijn, schrik niet . Faces On TV is nog geen An Pierlé die zijn songs in een kerk brengt, wel is KERK een fijne ontmoetingsplek in Gentbrugge waar alles kan, zelfs het organiseren van een concert van één van de fijnste bands van dit land. Vooraleer we de groep van Jasper Maekelberg aan het werk zagen, was er eerst plaats voor nieuw talent, en dat is Sperwer uit Kortrijk zeker en vast.

In de lessen biologie is een sperwer een kleine roofvogel, maar muzikaal (hoewel ook vreemde vogels, hoe noem je anders kerels die Nederlandse titels met Engelse songteksten verzinnen?) zijn het drie jonge kornuiten die de balans tussen kunst en aanstekelijke pop perfect weten te vinden. De stem van zanger-gitarist Olivier Dumont doet wat denken aan Noel Gallagher (wat dus een compliment is), maar de ingetogen drums van Wouter Vandersyppe en de melodieuze synths van Guillaume Navarro (wellicht geen familie van de Jane’s Addiction-man) maken er iets postrockachtigs van. Slint met een indiepopstrijkje, of zoiets. Ook al wist geen mens in de aardig gevulde KERK hoe je dit trio echt moet omschrijven, vertelde het applaus genoeg. Daar gaan we nog van horen!

Waarom wil iedereen als Jasper Maekelberg klinken, vroeg De Standaard zich verleden week af. Het antwoord is simpel, omdat de Gentenaar niet alleen één van de Vlaamse topproducers van dit moment is (van Bazart tot Marble Sounds), ook omdat hij met zijn songs voor een ontzettend frisse wind zorgt in de binnenlandse (zeg maar internationale) muziekscène.