Home Belgisch DVTCH NORRIS

DVTCH NORRIS

by Didier Becu

I’m Sad, I Wanna Make It. Het is een statement dat kan tellen en niet toevallig de titel van het debuut van Dvtch Norris. Bekend omdat hij aan de zijde van Coely staat, maar met deze ep is de tijd gekomen om te schreeuwen dat de Antwerpse rapper zelf ook iets muzikaal uitdagends heeft te bieden. Een babbel…

Dag Dvtch. Eerst maar eens over die titel, I’m Sad, I Wanna Make It. Moeten we die titel serieus nemen of is het grappig bedoeld? Op het hoesje lijk je die woorden bijna uit te schreeuwen!
Wat ik met deze titel probeer te zeggen is dat ik gefrustreerd en gemotiveerd ben. In de omkadering moest humor zitten maar de boodschap blijft serieus.

Het grote publiek kent jou natuurlijk van je performances met je kameraadje Coely. Is dat een voor- of een nadeel om je te profileren?
Het is een ‘gift and a curse’. Geassocieerd worden met een van de belangrijkste Belgische acts is zeker niet slecht. Ik zit nu wel in de ”ik wil bewijzen dat ik meer dan Coely’s kameraadje ben”-fase.

Dat Coely in het buitenland scoort weet iedereen, maar toen ik jouw nieuwe ep hoorde, dacht ik onmiddellijk aan het internationale karakter en allure ervan. Hoe zit het met jou in het buitenland?
Ik heb het gevoel dat ik in het binnenland nog wat wil verwezenlijken. Hoe het in het buitenland zit? Dat wordt afwachten aangezien ik nog maar net mijn debuut-ep heb gedropt.

Wat ook opvalt is de zeer diverse kant van je muzikale kunnen. Het lijkt wel alsof je op je nieuwe ep zowat alle kanten van Dvtch Norris hebt laten zien, klopt dat?
Dat klopt!  Muziek maken is therapie voor mij. Elk emotie leunt aan bij een bepaalde stijl. In hiphop zijn er net als rock heel veel verschillende stijlen waar je mee kan werken.

We kennen jou vooral als een goedgemutste kerel, maar op opener Antwerp Country Boy klink je behoorlijk boos. Het lijkt wel een oerschreeuw, is dit een protestsong?
Het willen maken als arties