dirk

by Didier Becu

dirk. heeft een album uit, Album. Meer moet dat niet zijn en wegens bovengemiddelde kwaliteit, was een babbel met frontman Jelle Denturck aangewezen.

Dag Jelle, dirk. heeft eindelijk zijn debuutplaat uit, 2 jaar na de bronzen medaille in Humo’s Rock Rally. Waarom heeft het zo lang geduurd?
Daar zijn een aantal redenen voor. Enerzijds waren we in zee gegaan met Toutpartout, een boekingskantoor dat een aantal geweldige artiesten in zijn stal heeft (Beach House, Kurt Vile, Raketkanon etc) die in heel Europa staan. Maar op dat moment zijn we met de band een beetje op ons lauweren gaan rusten. Wij wachtten op optredens en Toutpartout wachtte op nieuw materiaal. Resultaat was dat er in feite niks gebeurde. We zijn dan overgestapt naar Ampersand, dat ons al na de Rock Rally wilde. Nu zitten we daar in de portefeuille van Bjorn Nuyens en zijn we heel content.Anderzijds had onze toenmalige drummer, Ruben Vanhoutte, het erg druk bij Noémie Wolfs, Tamino en Faces On TV en de 2 gitaristen trouwden net. Het was enorm moeilijk om de band samen te krijgen. Maar de plaat is uiteindelijk in 2 weken volledig geschreven en in 4 dagen opgenomen.

De plaat telt slechts 8 nummers. Geen veelschijver, Jelle?
Eigenlijk schrijven we vlot songs. Het nummer Toothpick is letterlijk in 3 minuten geschreven in een huisje in Kalmthout waar we ons hadden opgesloten om een week op het gemak te kunnen schrijven. We stonden buiten te roken en toen er plots een trein passeerde, het geluid van de bel van die trein bleef in mijn hoofd zitten. Er kwam daar een heel nummer uit in mijn hoofd en dus repten we ons naar binnen om het te spelen. Een paar minuten later was Toothpick een feit. Anderzijds zijn er ook repetities waar we uren zitten klooien en het helemaal niet vooruitgaat. Maar dat is ook niet erg, muziek mag je niet