Home Belgisch KEVIN MOENS (Radio Willy): Belgische artiesten op de radio

KEVIN MOENS (Radio Willy): Belgische artiesten op de radio

by Didier Becu

Willy, de digitale radiozender van DPG media trekt de kaart van de Belgische muziek. Voor de Belgische artiesten én alle fervente concertgangers die nu thuis zitten, staat Willy op woensdag 1 april in het teken van Belgian Music Matters. Jij kan dus zelf een Belgische artiest steunen door een nummer aan te vragen. Steun je favoriete artiesten en vraag een nummer van hun aan op de radio. Dat kun je via deze link doen! Wij hadden een gesprek hierover met Kevin Moens.

Dag Kevin, op 1 april trekt Radio Willy volledig de kaart van de Belgische artiesten. Vanwaar dat initiatief?
Bij Willy draait het allemaal om muziek, vandaar onze baseline ‘Music Matters’. En dus wilden we graag de artiesten, wiens concerten in het water zijn gevallen, een hart onder de riem steken. Dat gaan we dus op 1 april doen onder de noemer ‘Belgian Music Matters’, waarbij Sofie Engelen en Annelies Orye alleen maar muziek van eigen bodem zullen draaien.

Mensen kunnen zelf een verzoeknummer indienen. Kan alles of hanteren jullie een zekere radiovriendelijkheids-factor?
Luisteraars mogen inderdaad Belgische platen aanvragen, en dat is ook al massaal gebeurd. Dat zal voor een toffe playlist zorgen van de bekende groepen maar ook nieuwe bands en artiesten die zich aangemeld hebben. Je houdt altijd rekening met je luisteraar, ook op zo’n dag maar bij Willy schuwen we nieuwe muziek niet.

Ik denk dat nu meer dan ooit mensen om een dapgprogramma vragen met Belgische muziek die eindelijk eens de kans krijgt om de ether te halen en niet wederom diezelfde 40 Belpop-classics die we dag in dag uit horen. Wat mogen we verwachten?
Een toffe mix van de gevestigde waarden, ‘vergeten’ bands uit het verleden en nieuw ta