Home Belgisch IT IT ANITA – Agaaiin

IT IT ANITA – Agaaiin

by Luminous Dash

Hoe zou het toch komen dat de gemiddelde Vlaming nauwelijks iets weet over wat er zich in de Waalse muziekscène afspeelt? Breek er maar verder je hoofd niet over, dankzij een geniale band (Cocaine Piss) weet voortaan iedereen dat Luik een stad is voor muzikale fijnproevers.

Foto (c) Ann Cnockaert

Daar hoort ook It It Anita bij. De band werd vier jaar geleden opgericht, en met Agaaiin (wat houden we toch van die Luikse humor!) trokken Mike Goffard, Damien Aresta, Mika Verbeeck en Bryan Hayart over de oceaan om in New York in de Water Music Studios de plaat met John Agnello op te nemen die eerder al met noisegoden als Sonic Youth, Kurt Vile en Dinosaur jr.werkte. Volgens Mike was dat niet meer dan een logische stap, de vorige ep was ook al met Agnello opgenomen en onmiddellijk voelde de band de klik.

Het debuut van de Luikenaars die al een splitsingle met Hypochristmutreefuzz (ooit zul je het wel kunnen uitspreken) uit had is een geluidsbom van diverse stijlen (van pure noise tot experimentele krautrock). Niet onder één noemer