Home ReviewsAlbum Reviews POPPY H – Confidence Of Crisis (Cruel Nature)

POPPY H – Confidence Of Crisis (Cruel Nature)

by Patrick Bruneel

Producer, multi-instrumentalist en fervent liefhebber van het maken van veldopnames Poppy H is kort na het uitbrengen van het uitstekende Grave Era al klaar met een nieuwe cassette.

Waar hij voorheen experimenteerde met akoestische gitaar en eenvoudige (speelgoed-)instrumenten waarmee hij soms drones maakte en andere keren lieflijk klinkende melodieën vol veldopnames en improvisaties, leidde een lange werkreis naar Japan tot een ander geluid.

Zonder zijn apparatuur en zonder zijn instrumenten en een beetje ontevreden over de nummers waarmee hij aan de slag was, besloot hij om andere horizonten te verkennen. Dub, triphop, ambient en krautrock zijn de bouwstenen van de drie nummers op Confidence Of Crisis.

Uiteraard is alles weer opgenomen en bewerkt en geproducet met zijn smartphone, zoals Poppy H altijd werkt. Ondanks of net door die werkwijze en de lo-fi manier waarop hij resultaat boekt, klinken deze nummers allesbehalve ondermaats. Trippy elektronica die uit een waaier aan vaatjes tapt met veel herhaling en variatie is dit bevreemdende elektronica die tot de verbeelding spreekt.

Mechanisch klinkende beats die een soort van schizofrenie en claustrofobie teweegbrengen, reizend in een vliegtuig zijn eigen soundtrack componerend om de tijd door te komen, Poppy H mag dat nog doen als het aan ons ligt want dit resultaat is uitermate boeiend.

BANDCAMP / WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More