Home Belgisch EVERY STRANGER LOOKS LIKE YOU, COCAINE PISS + KAPITAN KORSAKOV Aalst, Cosa Nostra (25/11/2016)

EVERY STRANGER LOOKS LIKE YOU, COCAINE PISS + KAPITAN KORSAKOV Aalst, Cosa Nostra (25/11/2016)

by Luminous Dash

Waar ben ik hier terecht gekomen? Dat is het eerste wat in me opkomt als ik het zaaltje langs de Cosa Nostra binnenwandel. Groezellig? Duister? Klein? Gezellig? Laten we het houden op een combinatie van deze voorgenoemden. Ik begeef me naar de bar. Wat suikers binnenkrijgen. Die gaan vanavond nog van pas komen.
Afwachtend op het eerste optreden, beslis ik nog een laatste sigaret aan te steken. Het is een zeer eigenaardig steegje en perfect hoe ik denk dat punkscène er in de jaren ’80 in Amerika uitzag. Het heeft wel iets.


Tijd voor de eerste van vanavond. Wat was het weer? Goh… Het waren alleszins enkele letters. Maar welke? Toch maar even opzoeken hoe die eerste band weer noemde. Kwestie van toch een greintje besef te hebben wie mijn trommelvliezen als eerste mag verkrachten. ESLLY. Juist. Every Stranger Looks Like You. Deze keer ga ik het echt onthouden.
Stevig. Zeer stevig. Een beter woord kan ik niet vinden voor wat de jongens van (Verdorie. Wat was het nu weer? Oh, ja) ESLLY in hun mars hebben. Stevige sludge, gecombineerd met vurige hardcore. Het heeft wat weg van Steak Number Eight (als een grote fan, kan je dit niet anders beschouwen dan een compliment).