Home Singles TRISTAN – Lesthic (PIAS)

TRISTAN – Lesthic (PIAS)

by Kennet De Bondt

In 2019 bracht Tristan (Isolde van den Bulcke) de ep Delidomia uit. De release werd goed onthaald en vond een plaatsje ergens tussen pop, ambient en jazz.

(c) Tristan/PIAS

Het nieuwe nummer Lesthic is niet zomaar een nummer dat je opzet wanneer je met iets anders bezig bent. Dit is donkere muziek met industriële synths en eigenwijze beats waarbij je moet begrijpen wat er gebeurt. Eens je erin zit, neemt het je mee naar een plaats die je nog volledig moet ontdekken. De song is vergezeld door een pittige clip.

Ook de tekst is zeker het beluisteren waard. Van den Bulcke schrijft: “Lesthic gaat over een jonge vrouw die haar gevoelens van lust, aantrekkingskracht en verlangen al heel lang onderdrukt. Van jongs af aan wordt aan vrouwen geleerd om niet openlijk over hun seksualiteit te praten en er discreet over te zijn. Met dit nummer probeerde ik een sfeer van zelfopgelegde zelfbeheersing weer te geven die zich ontwikkelt tot volledige overgave en euforie.”

Of je nou een liefhebber bent van de complex klinkende muziek of niet: het staat als een paal boven water dat de vocale prestatie in deze song er eentje is om ‘U’ tegen te zeggen.

Je kan Tristan aan het werk zien op:
21/03  – Out The Frame Festival, Vooruit, Gent
27/03  – deBuren hebben oren, Brussel
14/04  – De Kreun, Kortrijk
15/04  – Het Depot, Leuven
16/04 – De Roma, Antwerpen
18/04 – About Girls Festival, Mons
19/04 – Théâtre de Spa, Spa
20/04 – Mezz, Breda
21/04 – Fifth NRE, Eindhoven
Facebook


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More