Home Singles BELTOON : ILA

BELTOON : ILA

by Bram Speleman

ILA heeft een clip uitgebracht voor In Vain,een van de vijf nummers op haar in oktober gereleasete EP Montage. Wij vonden In Vain toen het meest geweldige nummer op de plaat, en naar verluid is het zangeres Ilayda Ciceks persoonlijke favoriet. Reden te meer dus om dit nummer even in de schijnwerpers te zetten.

(c) : Bjorn Comhaire

De clip sluit perfect aan bij de opbouw van In Vain, dat naar een climax toewerkt onder begeleiding van nerveuze drums. De witte helft van het scherm zet de poëtische lyrics van ILA in de verf, terwijl de andere helft van het scherm ingezoomde zwart-witbeelden toont. Wanneer de instrumentale, post-rockachtige tweede helft van het nummer aanvangt krijgen we even een wit scherm, tot de zwart-witbeelden het scherm helemaal overnemen. We zien een rookpluim die door het verspringende beeld net als de muziek steeds nerveuzer en intenser wordt, om ten slotte zachtjes uit beeld te verwijnen onder een nasluimerende gitaarriff die smaakt naar meer.

Op dinsdag 3 maart staat ILA in het Antwerpse Trix café, na DIIV en Inhaler. Ook de weken daarna kan je haar aan het werk zien in Hasselt (12 maart), Leuven (16 maart), Brussel (27 maart), Brugge (12 april) en Gent (29 april). En vandaag onze beltoon!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More