Home ReviewsAlbum Reviews THE GIRL WHO CRIED WOLF – A(R)MOR (Eigen Beheer).

THE GIRL WHO CRIED WOLF – A(R)MOR (Eigen Beheer).

by Astrid Venturuzzo

Het is weer zover; de bladeren vallen van de bomen en de kale takken slaan een eng figuur tijdens deze mistige, druilerige ochtenden. Brace yourself, winter is coming!

Het perfecte moment om een nieuw album te lanceren, dacht deze vijfkoppige doompopband die intussen toch al enige doorgaat als The Girl Who Cried Wolf.

En dat ook hun nieuwe album A(R)MOR beter te pruimen valt op een koude winteravond met een warme chocolademelk (doe er maar een scheutje whisky bij!) dan op een zomerse zonnige namiddag, is gebleken uit onze eerste luisterbeurt.

Het was eventjes wachten want het goed onthaalde debuutalbum Ruins dateert al van 2015, maar we kunnen de leden van The Girl Who Cried Wolf niet verwijten van enige vorm van luiheid. Dat ze hard aan hun sound hebben gewerkt was reeds te merken in hun laatste ep Three Beggars And A Thief. De rode draad blijft wel de melancholie en de duisternis, zo ook op hun laatste album.

De openingstrack Hidden trekt ons alvast aan, het bonzende ritme van de drum in combinatie met de pianomelodie, voorspellen een onheilspellende rit, alsof we het album op eigen risico betreden terwijl zangeres Heleen Destuyver ons lokt met haar doordringende zangstem (You ain’t got nothing to hide!).

Nu we het album zijn b