Home ReviewsAlbum Reviews KARIBU ORCHESTRA – Music Over The Ruins (Eigen Beheer).

KARIBU ORCHESTRA – Music Over The Ruins (Eigen Beheer).

by Patsker Omaer Beguin

We worden in ons kleine landje rot verwend op het gebied van muziek. Is het geen punk, elektronica of metal dan is het jazz, blues, indie of… iets totaal anders. Het debuut van het Oost-Vlaamse Karibu Orchestra viel wat later dan verwacht in onze brievenbus. De aangekondigde haperingen bij de post zorgden ervoor dat de Music Over The Ruins cd wat later toekwam.

Karibu Orchestra brengt een interessante mix van stijlen tot leven met Music Over The Ruins. De instrumentale muziek van dit vijftal is moeilijk in een vakje te duwen. Er zijn zoveel complexe structuren aanwezig in hun aanpak en stijl dat we van een vreemde eend in de bijt kunnen spreken. De muzikanten beheersen hun instrumenten tot in de puntjes en laten ons genieten van hun muzikale escapades.

Music Over The Ruins klinkt van bij de eerste tonen heel jazzy. De zachte trompet en bugel geluiden kabbelen lekker doorheen de volledige plaat. Zowel de gitaar als de piano zorgen, bij momenten, voor mysterieus aanvoelende tracks. Hier en daar spoken de elektronicastukjes als zweverige ambientklanken doorheen de composities. Connecting The Dots is daar het best voorbeeld van. De rockgitaar zorgt samen met de keyboards voor psychedelische klanken in de stijl van The Soft Machine.

Karibu Orchestra creëerde met deze plaat een sterk staaltje aangenaam muzikaal experiment. De ritmesectie had ook een belangrijk bijdrage in dit progressieve werkstuk. Zowel de bas als drums gaan mee in de drang naar experiment. De filmische sfeer wordt rechtlijnig in stand te houden. Beheerst blijft Karibu Orchestra op het rechte pad en vermijdt nodeloze probeersels.

Music Over The Ruins blijft maar rondjes draaien in onze cd-speler. Met deze mooie, uitgebalanceerde opname mag Karibu Orchestra zich bij kleppers als Black Flower en Brzzvll voegen. Dit is progressieve jazz-fusion die een mens blij en gelukkig kan maken. Alweer een kwaliteitsvolle Belgische release om trots op te zijn.

https://karibuorchestra.bandcamp.com/releases

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More