Home ReviewsAlbum Reviews KARIBU ORCHESTRA – Music Over The Ruins (Eigen Beheer).

KARIBU ORCHESTRA – Music Over The Ruins (Eigen Beheer).

by Patsker Omaer Beguin

We worden in ons kleine landje rot verwend op het gebied van muziek. Is het geen punk, elektronica of metal dan is het jazz, blues, indie of… iets totaal anders. Het debuut van het Oost-Vlaamse Karibu Orchestra viel wat later dan verwacht in onze brievenbus. De aangekondigde haperingen bij de post zorgden ervoor dat de Music Over The Ruins cd wat later toekwam.

Karibu Orchestra brengt een interessante mix van stijlen tot leven met Music Over The Ruins. De instrumentale muziek van dit vijftal is moeilijk in een vakje te duwen. Er zijn zoveel complexe structuren aanwezig in hun aanpak en stijl dat we van een vreemde eend in de bijt kunnen spreken. De muzikanten beheersen hun instrumenten tot in de puntjes en laten ons genieten van hun muzikale escapades.

Music Over The Ruins klinkt van bij de eerste tonen heel jazzy. De zachte trompet en bugel geluiden kabbelen lekker doorheen de volledige plaat. Zowel de gitaar als de piano zorgen, bij momenten, voor mysterieus aanvoelende tracks. Hier en daar spoken de elektronicastukjes als zweverige ambientklanken d