Home Belgisch LOW LAND HOME

LOW LAND HOME

by Luminous Dash

In een gezellig Gents café mocht ik de sympathieke kerel Jo Geboers van Low Land Home interviewen. In april komt zijn ep uit en daar hoor je weldra meer over op onze pagina’s, maar eerst wat vragen afvuren dus!

(c) Wouter De Sutter

Wat is je eerste herinnering aan muziek?
Ik herinner me nog dat ik als kind van 4-5 jaar al stond mee te spelen met een plastic gitaar bij Indianen die in de stad muziek maakten. Ik vond dit altijd al fascinerend en het zat al als kind in mij om met hen mee te spelen. Ik denk dat ik altijd al aangetrokken ben geweest door muziek en het brengen van muziek aan een publiek.

Wat heeft je de stap doen zetten om zelf muziek te maken?
Deels doordat dit al wat in mij zat denk ik. Vroeger ging ik vaak spelen bij een buurmeisje. Haar broer had verschillende keyboards en synthesizers en ze hadden bij haar thuis ook een buffetpiano in de living. Ik herinner me nog goed dat we allebei als kind meespeelden met muziek op deze keyboards. Zo is bij mij de interesse nog verder toegenomen. Dus ik denk dat ik heel wat te danken heb aan haar. Zij heeft me de eerste pianolessen gegeven. Daarna heb ik privéles gevolgd vanaf mijn 7e tot mijn 16e.