Home ReviewsAlbum Reviews PLAN PONY – Electric Swampland Home – (Cruel Nature)

PLAN PONY – Electric Swampland Home – (Cruel Nature)

by Patrick Bruneel

Uitermate avontuurlijk en een release waarbij het zeer moeilijk valt om er een bepaald genre op te plakken of er de spreekwoordelijke vinger op te leggen wat het nu precies allemaal is wat we te horen krijgen.

Electric Swampland Home is het debuut van Jase Kester, de helft van Omnibael / Omnibadger (behoorlijke noisy en soms wat ambient, beluister het vorig jaar verschenen Famous Guitar Licks Vol. III ) en lid van het fantastische Pound Land (noiserock buiten categorie).

Wat Kester met Plan Pony uitvreet is echter een compleet ander paar mouwen. Hier en daar dachten we aan Caroliner Rainbow of Angst Hase Pfeffer Hase om uiteindelijk bij de enige echte referentie te belanden en dat is het net zo ongrijpbare Nurse With Wound.

Complimenten galore dus wat ons betreft. Soms neigt alles naar ambient, dan weer naar krautrock, de dansvloer of het ongecontroleerde brein waarin de gekste geluiden en samples voorbijkomen. Het is als een diep delven in de eigen muzikale achtergrond en er dan in een gesjeesde bui wat nummers over maken.

Ritme en noise, een reis door een dorp vol nachtgeesten, waaronder Mud Lily en Amphibiman. Plan Pony vertelt doorheen deze cassette een bevreemdend en vervreemdend verhaal dat prima past bij de muziek, die ook al alle kanten opgaat.

Het vroege werk van Animal Collective vormt eveneens een aanknopingspunt voor dit intrigerend werkje. Niet alledaags en net daardoor overheerlijk.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More