Home Belgisch STEVEN H – Tijd om deure te goan

STEVEN H – Tijd om deure te goan

by Ann Cnockaert

In zijn nieuwste single en videoclip Tijd om deure te goan stelt rapper Steven H vragen die resoneren met zijn positie als artiest van de ‘vergeten’ Generation X. De song weerspiegelt zijn twijfels over wanneer het juiste moment is om te stoppen en plaats te maken voor de jongere generatie.

© Daithi Rua

De tekst verkent de ongemakkelijke tussenpositie van artiesten zoals Steven H, gevangen tussen de opkomende jeugd en de gevestigde oudere generatie. Hij worstelt met de vraag of hij zijn carrière moet beëindigen of moet doorgaan met zijn artistieke expressie, ondanks het gevoel van vervreemding.

Tijd om deure te goan presenteert een meer ingetogen geluid dan eerdere nummers van Steven H, met vrouwelijke achtergrondvocalen en een opvallende saxofoonsolo van Petra Bärenwald. De toevoeging van deze elementen geeft het nummer een nieuwe dynamiek, terwijl het trouw blijft aan de kenmerkende stijl van Steven H.

De videoclip, gefilmd in het iconische Gentse café Fatima, toont een visueel verouderde Steven H, omringd door een kleine groep muzikanten en een ongeïnteresseerd publiek. Deze setting, hoewel mogelijk karikaturaal, belichaamt treffend de gevoelens van vervreemding en onzekerheid die veel oudere artiesten ervaren in een snel veranderende muziekwereld. Desondanks behoudt Steven H zijn kenmerkende luchtige stijl, deze keer met een vleugje humor. Gehuld in een ouderwetse pet en een valse grijze snor en baard, weet hij complexe thema’s op een speelse manier aan te snijden.
Steven H’s vermogen om humor te verweven in zijn artistieke expressie vinden we fantastisch!

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More