Home Belgisch MIND RAYS – Mere Visitors (Eigen Beheer)

MIND RAYS – Mere Visitors (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Om het met de onvolprezen Donald Muylle, West-Vlaams keukenenterpreneur met flink wat embonpoint, te zeggen: 3Al meer dan tien jaar maken de gasten van Mind Rays muziek alsof die enkel voor hunzelf bedoeld is”. In België! Versta: puur, wars van aanstellerij, geen concessies, even opstandig als rechtdoorzee. En wat het publiek daarvan meent te moeten denken, dat is en blijft secundair.

Artwork © Fien Meelbergh

Weapon of choice: zoals steeds een hyperkwaaie mix van garagerock, protopunk en woeste hardcore punk. Mocht je MC5, The Sonics en Minor Threat in één en dezelfde studio kunnen dwingen met de opdracht om na een tijdje als één band naar buiten te komen, dan kom je supergroep-gewijs heel sterk in de buurt van Mind Rays.

Zo ook op Mere Visitors, de nieuwe ep die het Gentse viertal onlangs de onwillige wereld injoeg met een oerend harde oerkreet. Op de opvolger van Course Of Action (2019): zes songs die weinig of niet voor elkaar moeten onderdoen in de categorieën speed, filth and fury. Zes welgemikte kopstoten waarvan het rauwe Pain At Bay nog het hardst aankomt want vintage Mind Rays, schuurpapieren vocals op een fors wankelend bedje van retestrakke riffs.

Op Mere Visitors biedt enkel Crawlspace, de derde track, een (twijfelachtig) rustpunt dat iets langer dan een minuut mag duren. Om meteen nadien met inzet van Split The Axe weer het hek van de dam te laten gaan. At full speed uiteraard. Meer van hetzelfde tot en met het hevig knetterende orgelpunt Deliver The plague waarin we enkele Dead Kennedy’s – echo’s opvingen.

Sterk aanbevolen voor iedereen die catharsis najaagt met punk die zich ruw, rauw en onversneden aandient. Te beluisteren via Spotify & Bandcamp. En te koop. Doen!

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More