Home ReviewsAlbum Reviews I AM WOLVES – I’m Not Dead

I AM WOLVES – I’m Not Dead

by SANDRA REGENT

I am Wolves is een vierdelige cinematic postrock band uit Antwerpen bestaande uit: Gwen en Grisha Verlinden op gitaar, Dries Van Herreweghe op bas en Pieter Wuyts achter de drums. Hun muzikale inspiratie halen ze bij bands zoals Explosions In The Sky, Russian Circles, Sigur Ros en Mogwai. Ze wonnen in 2012 de Rock Rally van Rock Zottegem en haalden in 2014 ook nog eens de finale van Puntpop en stonden al op het podium in zalen als de Trix, Kavka, Kinky Star en Kamp Noord. In juni lanceert de groep hun debuutalbum ABCD in een luxe 12” versie in eigen beheer.

Zoals de jongens én meisje het zelf zo mooi hebben verwoord: I am Wolves verkent de dieptes en de laagtes, het schoonste en het vuilste, het traagste en het snelste, maar laat nog steeds genoeg over aan de fantasie van de luisteraar.

I’m Not Dead voelt dan ook aan als een duistere droom waarin we op de vlucht zijn, opgejaagd als wild. Na een uitputtende tocht lijken we eindelijk tot rust te komen. Ons hart bonkt hevig in onze borstkas. Net als we ons veilig wanen, komen we terug in het vizier van onze achtervolgers waarbij het tot een beklemmende confrontatie komt en… we abrupt worden wakker geschud uit onze droom.

Zoals het een goede postrockcompositie betaamt, is e