Home Belgisch AMENRA, ALKERDEEL + HELLVETE Brugge, Cactus (08/04/2018)

AMENRA, ALKERDEEL + HELLVETE Brugge, Cactus (08/04/2018)

by Didier Becu

Heel wat Amenra fans zakten af naar het oude en rustige Brugge. Deze keer niet om een pilske te drinken op één van de zovele mooie terrasjes, eerder voor het bekijken van 3 goddelijke namen die je niet zo heel veel ziet in ons kleine Begenlandje. Velen kwamen enkel voor  Amenra, maar gaven toch hun respect door voor de andere 2.

De avond begon met Hellvete, een project van Glen Steenkiste die ook meewerkt aan Silvester Anfang. Wat Glen maakt met Hellvete is eigenlijk droevige folkmuziek met gebruik van een koor en verschillende oude instrumenten. Dit allemaal alleen met enkele kaarsen. Terwijl Glen zich diep graaft in zijn muziek loopt de Magdalenazaal al goed vol. Niet dat Hellvete het niet zou verdienen om voor een volgepropte zaal te spelen, integendeel. Velen staan stomverbaasd te kijken, anderen zijn emotioneel gebroken.

Terwijl iedereen zich wringt naar de bar om een frisse pint en wat lucht te happen stelt de groep Alkerdeel zich klaar. Belgisch psychedelische metal muziek, laten we het zo omschrijven… Eigenlijk de perfecte opvolger van Hellvete. Een klein opstapje om dan te eindigen met het hemelse Amenra. Alkerdeel speelt een zeer strakke set waar je bijna niet van stil staat. Heftig maar toch emotioneel doordringbaar.

Nu deze 2 verschrikkelijk goede namen het beste van zichzelf gaven komt Amenra het podium op. Een plotse stilte als Colin van Eeckhout het podium opkomt en zich met zijn rug naar het publiek keert. Iedereen valt in een zwart gat. Amenra hoeven wij eigenlijk niet meer te verwoorden tegenover onze lezers. Zij zijn beenhard en doen je verdrietig worden, emotioneel kunnen we niet zeggen, want zij kunnen zowel gelukkige gevoelens als diepe gevoelens opwekken.

Bepaalde personen lieten tranen, anderen hielden hun hoofd niet stil. Wat een immens harde en verstikkende avond, je kan nooit schrijven hoe een gevoel is tijdens Amenra aangezien zij sludge naar een hoger niveau kunnen brengen. Niemand kan dat en scheppen een bepaalde sfeer met zich mee die niemand kan beschrijven. Zij werden al veel besproken in de media en werden al enkele keren bekroond met prijzen, maar wat Amenra die zondagavond in het mooie Brugge verwezenlijkten was onwaarschijnlijk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More