Home ReviewsAlbum Reviews DONDER, HEL & HAGEL – Parkveld Blijft (Eigen Beheer)

DONDER, HEL & HAGEL – Parkveld Blijft (Eigen Beheer)

by Gert Vanlerberghe

Net als zowat overal in Vlaanderen slaat ook in Heverlee de bouwwoede toe en dat stoot heel wat bewoners en activisten tegen de borst. Booswichten van dienst zijn deze keer het Leuvense stadsbestuur, de Intercommunale Interleuven en de projectontwikkelaar Extensa.  Ook die van de Leuvense new wave band Donder, Hel & Hagel zijn boos en ze dragen hun nieuwste single volledig op aan de urgentie rond het Parkveld.

De lyrics bestaan uit een paar haastig bij elkaar geschreven slogans, flarden pamflet en zelfs een uitnodiging voor een Fiesta Partigiani, een evenement op 10 augustus waarop ook Donder, Hel & Hagel zal optreden. De muziek is helaas van al even vluchtige aard als de teksten. Weinig new wave fans gaan hier echt door worden geraakt. De eendimensionale sound zal waarschijnlijk eerder de liefhebbers van kraakpandpunk bekoren, al is ze daarvoor misschien niet krachtig genoeg.

Toch kan het gejaagde ritme ons ergens wel smaken, en hoewel we niet willen zeggen dat dit voor een protestsong ‘ideaal’ is