Home ReviewsAlbum Reviews DOGANOV – Twincest Games (Eigen Beheer)

DOGANOV – Twincest Games (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Er zijn zo van die dingen in het leven waar je geen vat op hebt. Te veel om op te noemen, maar omdat we het over Doganov hebben: waarom zijn deze gasten niet meer bekend?

Een naam in de underground dat wel, zowel in binnen– als buitenland. Maar het mag zeker een tikkeltje meer, zeker omdat Doganov een melange is van diverse (goede) stijlen waarmee ze heel wat mensen kunnen aanspreken. We veronderstellen dat het een kwestie is van gedraaid te worden. Aan radiovriendelijkheid ligt het in ieder geval niet.

Twincest is weliswaar heavy, maar het bezit een onweerstaanbaar refrein. Als je ons niet gelooft (wat je trouwens sowieso niet moet doen), luister naar de song en overtuig jezelf. Rond deze song, die een paar maanden geleden werd uitgebracht, is nu een hele ep gebouwd. Vijf gloednieuwe nummers staan erop en drie opmerkelijke remixen.

Cupid’s Dance, waarmee deze ep begint, start met zenuwachtige elektrobeats. Thunderdome-geluiden die iets met EBM hebben, maar het is maar voor eventjes. Het is net alsof je een flipperkast aanzet, want binnen een paar seconden weerklinken de gitaren en hoor je dat typische geluid waarop Doganov een patent lijkt te hebben: harde elektro mengen met het hardere werk.

De tocht van de drie wordt verder gezet in het macabere Grimm. Misschien wat te luid voor sommige oortjes, maar wat een song